kolmapäev, 23. jaanuar 2013

Kuke talust Pärnuni

Meie arenguprogrammi meeskond kogunes aruteludeks 16. ja 23. jaanuaril. Esimesel korral sai kokku lepitud, kuidas ja kes küsib erinevate osapoolte käest noorte kaasamise kohta.

Samuti leppisime kokku 18. jaanuariks kohtumise Valga Avatud Noortekeskuse uue noorsootöötaja Maarja Mägiga. Maarja Mägiga kohtusid Katrin, Margit ja Aive. Maarja on igati valmis omapoolset tuge, abi ja koostööd pakkuma. Koos sai mõeldud huvialaringide laada mõtet. Arvasime, et seda võiks korraldada märtsikuus, veerandi viimastel päevadel. Ja et kõik ikka osa saaks, võiks see olla koolis. Näiteks reklaamivad huvialaringid oma tegevust läbi erinevate töötubade. Noorel on kohustus läbi käia minimaalselt kolm töötuba, kus ta oma passile templeid korjab. Kui see tehtud, saab ta kontrollpunktis mingi preemia, maiustuse või kõrrejoogi vms. Selle ideega läksime ka Valga Põhikooli juhtkonna ette ja haridus-ja kultuuriameti juhataja jutule. Siiski leidsime ideed põhjalikumalt lahates, et mõistlikum on laat lükata sügisesse, kui valmis on uus koolimaja ja laata saabki ühes koolis pidada. Argument oli seegi, et ringide töö käivitub reeglina kooliaasta alguses.

Kristin kogus koolimajas ringijuhtide arvamusi ja ideid seoses huvilaadaga. Vastu keegi ei olnud ja pakuti ka omalt poolt variante, mis vormis ja kuidas see laat toimuda võiks.

Maarjaga rääkisime ka noortele koostöös kaitseliiduga laagri korraldamisest. Mõte jäi kuklasse tiksuma :)

23. jaanuaril kogunesime selleks, et panna kokku näiteid noorte kaasamisest Valga linnas.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar